Hyydytetty kalakakku

Hyydytetty kalakakku 

60+
min
3
15 annosta
yli 60 min
  • 3
  • 3

Ainekset

8 dl ruisleipämursketta
0.5 dl sulatettua rasvaa

Kalatäyte:

250 g graavisuolattua lohta
100 g tuorejuustoa
tai kevytranskankermaa
0.5 dl silputtua tilliä

väliin:

murskattua ruisleipää

Avokadotäyte:

4 kpl avokadoja
2 dl kevytranskankermaa
sitruunamehua
tai limettimehua
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
2 kpl liivatetta

pinnalle:

200 g mätiä
1 dl ranskankermaa
1 kpl liivatelehtiä
koristeeksi:
200 g graavisuolattua lohta
vesikrassia
tai tilliä

Valmistusohje

  1. Murskaa ruisleipäpaloja tahosekoittimessa. Lisää joukkoon sulatettua rasvaa.
  2. Peitä irtopohjaisen vuoan pohja leivinpaperilla. Painele ruisleipämurua pohjalle.
  3. Pyöräytä graavikala ja ranskankerma tai tuorejuusto tahnaksi. Levitä seos leipäkerroksen päälle.Ripota kalakerroksen päälle toinen kerros leipämuruseosta.
  4. Pane liivatelehdet noin kymmeneksi minuutiksi kylmään veteen pehmenemään. Halkaise avokadot, poista kivet ja koverra hedelmä kuorestaan. Pyöräytä avokado ja ranskankerma tasaiseksi seokseksi. Purista liivatelehdet vedestä. Kuumenna limettimehu kiehuvaksi ja sulata liivatelehdet mehuun. Lisää liivateseos avokadotahnaan. Peitä kakun pinta avokadotahnalla. Pane kakku jääkaappiin hyytymään. Pinnalle voi puristaa hieman sitruunaa tai limettiä tummumisen estämiseksi.
  5. Kaada mäti siivilään. Pane liivatelehti kylmään veteen pehmenemään. Sekoita mäti ja ranskankerma. Purista liivatelehti vedestä ja sulaa se ruokalusikalliseen kiehuvan kuumaa vettä. Lisää liivate seos mätikermaan ja kaada seos avokadokerroksen päälle. Anna hyytyä kylmässä pari tuntia. Korista graavilohiviipaleilla ja yrteillä.
  • Vinkki: Avokadokerroksen voi mädin sijaan peittää myös katkaravuilla.
11.04.2007
Kotiliesi
  • 3