Puolukkahillo
Puolukkahillo on parhaimmillaan sopivan kirpeä ja hapokas. Tämä puolukkahillo syntyy vain kolmesta aineksesta, tarvitset puolukoita, vettä ja sokeria sekä puhtaat purkit.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 50 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Puolukkahillo
- 5 l puolukoita
- 1 ½ dl vettä
- 1 ½ kg hillosokeria
Valmistusohje
Puolukkahillo valmistuu helposti näin:
- Mittaa huuhdellut ja valutetut puolukat (3 kg) sekä vesi kattilaan.
- Kuumenna vesi ja marjat kattilassa. Sekoita hillosokeri höyryävään seokseen, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kevyesti poreillen 15 minuuttia. Sekoita välillä. Kuori vaahto pois.
- Anna hillon jäähtyä puolisen tuntia, kunnes marjat eivät enää nouse pintaan. Sekoita pari kertaa jäähtymisen aikana.
- Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin, sulje huolellisesti. Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa. Säilytä puolukkahillo viileässä.
Vinkki: tarjoa itse tehtyä puolukkahilloa poronkäristyksen tai vanhanajan kaalikääryleiden kanssa. Kokeile myös mustaherukkahyytelöä ja nappaa parhaat vinkit säilöntään.
Lue myös: Jäikö hillo löysäksi? Muista aktivoida hillosokeri – onnistuminen on minuuteista kiinni
Lue myös Anna.fi: Puolukkaa monella tavalla – katso parhaat reseptit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Puolukkahillo
Ei näy resepti
Resepti näkyy,tarvii vain vettä,puolukoita ja sokeria,valmistusohje vieressä.Hurja tuo veden määrä,vaikka tein hillosokerista ja juuri kypsyneistä puolukoista,tuli mielestäni liian vetelää,oli vielä yhden päivän jälkeenkin,tuskin enää siitä sakenee.Varmaan riittää puolet veden määrästä ja sokeri hillosokeria..
Onko veden määrässä tullut virhe ,kun tuli liian löysää?
Ei vettä kuin 1-2 dl…
Reseptissä virhe. Vesi pitäisi olla 1dl, ei 1L.
Kiitos Anne, Mape ja Ellu tarkkaavaisuudesta!
Puolukkahillon ohjeessa oli virhe nesteen määrässä. Nyt veden määrä on korjattu reseptiin. Vettä riittää hyvin puolitoista desiä.