Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Ihana raparperikakku

Muhkea raparperikakku sopii täydellisesti kesäjuhlaan tarjottavaksi. Uunituoreen raparperikakun kruunaa vaniljakastike.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Raparperikakku:

  • 3 dl raparperia kuutioina
  • 150 g margariinia
  • 2 ½ dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1/6 tl (suolaa)

Valmistusohje

Raparperikakku valmistuu helposti näin:

  1. Ota rasva ajoissa huoneenlämpöön, jotta se on notkeaa. Voitele pitkänomainen kakkuvuoka.
  2. Vatkaa kulhossa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen.
  3. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet, eli vehnäjauhoihin leivinjauhe, kardemumma ja ripaus suolaa. Lisää kuivat aineet ja raparperikuutiot voiseokseen. Kaada taikina kakkuvuokaan.
  4. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Tarjoa raparperikakku haaleana kylmän vaniljakastikkeen tai pehmeän jäätelön kanssa.

Vinkki: Tuliko runsas raparperisato? Raparperin pakastaminen – säilö runsas raparperisato helposti ja nopeasti talteen

Lue myös Anna.fi: Näin leivot kesän parhaat pullat – raparperi-dallaspullat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Ihana raparperikakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.