Ihana raparperikakku
Muhkea raparperikakku sopii täydellisesti kesäjuhlaan tarjottavaksi. Uunituoreen raparperikakun kruunaa vaniljakastike.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Raparperikakku:
- 3 dl raparperia kuutioina
- 150 g margariinia
- 2 ½ dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 rkl kardemummaa
- 1/6 tl (suolaa)
Valmistusohje
Raparperikakku valmistuu helposti näin:
- Ota rasva ajoissa huoneenlämpöön, jotta se on notkeaa. Voitele pitkänomainen kakkuvuoka.
- Vatkaa kulhossa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen.
- Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet, eli vehnäjauhoihin leivinjauhe, kardemumma ja ripaus suolaa. Lisää kuivat aineet ja raparperikuutiot voiseokseen. Kaada taikina kakkuvuokaan.
- Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Tarjoa raparperikakku haaleana kylmän vaniljakastikkeen tai pehmeän jäätelön kanssa.
Vinkki: Tuliko runsas raparperisato? Raparperin pakastaminen – säilö runsas raparperisato helposti ja nopeasti talteen
Lue myös Anna.fi: Näin leivot kesän parhaat pullat – raparperi-dallaspullat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ihana raparperikakku