Indonesialainen gado gado -salaatti
Gado gado tarkoittaa indonesiaksi salaattia. Indonesialaisessa gado gado -salaatissa on perinteisesti rapeaksi paistettua tempeä sekä makunystyröitä kutkutteleva maapähkinäkastike.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Gado gado -salaatti:
- 300-400 g tempehiä tai maustamatonta, kovaa tofua
- riisi- tai rypsiöljyä
- puolikas pieni keräkaali
- puolikas kurkku
- kevätsipulia
- 100 g ituja
Gado gado -kastike:
- 1 pieni shalottisipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
- 1.5 dl maapähkinätahnaa
- 2 dl kookosmaitoa
- 1-2 dl vettä
- 1 punainen chili
- 3 rkl soijakastiketta
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 tl sokeria
Valmistusohje
Indonesialainen gado gado -salaatti tehdään näin:
1. Kuutio tempeh tai tofu ja paista runsaassa öljyssä paistinpannulla rapean ruskeiksi.
2. Valmista sillä aikaa kastike laittamalla kaikki ainekset tehosekoittimeen. Kaada seos sen jälkeen kattilaan, anna sen kiehahtaa ja hauduta sitten miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia.
3. Pilko kasvikset ohuiksi suikaleiksi, asettele tempehkuutiot niiden päälle ja kaada kastiketta salaatin päälle tai tarjoa se erillisessä kulhossa.
Lue myös: Lauran indonesialainen pata
Lue myös Anna.fi: Nasi Goreng – indonesialainen paistettu riisiruoka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Indonesialainen gado gado -salaatti