Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Indonesialainen gado gado -salaatti

Gado gado tarkoittaa indonesiaksi salaattia. Indonesialaisessa gado gado -salaatissa on perinteisesti rapeaksi paistettua tempeä sekä makunystyröitä kutkutteleva maapähkinäkastike.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Gado gado -salaatti:

  • 300-400 g tempehiä tai maustamatonta, kovaa tofua
  • riisi- tai rypsiöljyä
  • puolikas pieni keräkaali
  • puolikas kurkku
  • kevätsipulia
  • 100 g ituja

Gado gado -kastike:

  • 1 pieni shalottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1.5 dl maapähkinätahnaa
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 1-2 dl vettä
  • 1 punainen chili
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 tl sokeria

Valmistusohje

Indonesialainen gado gado -salaatti tehdään näin:

1. Kuutio tempeh tai tofu ja paista runsaassa öljyssä paistinpannulla rapean ruskeiksi.

2. Valmista sillä aikaa kastike laittamalla kaikki ainekset tehosekoittimeen. Kaada seos sen jälkeen kattilaan, anna sen kiehahtaa ja hauduta sitten miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia.

3. Pilko kasvikset ohuiksi suikaleiksi, asettele tempehkuutiot niiden päälle ja kaada kastiketta salaatin päälle tai tarjoa se erillisessä kulhossa.

Lue myös: Lauran indonesialainen pata

Lue myös Anna.fi: Nasi Goreng – indonesialainen paistettu riisiruoka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Indonesialainen gado gado -salaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.