Reseptit

Inkivääri-aprikoosicantuccinit

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
25  annosta

Ainekset

  • 3.5 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 tl leivinjauhetta
  • 1,75 dl sokeria
  • 100 g kuorittuja manteleita
  • 100 g kuivattuja aprikooseja
  • 2 rkl inkiväärihilloa
  • yhden appelsiinin raastettu kuori
  • 2 munaa

Valmistusohje

Inkivääri-aprikoosicantuccinit

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Pilko tai leikkaa aprikoosit saksilla pienemmiksi paloiksi. Lisää mantelit, aprikoosipalat, appelsiininraastettu kuori ja inkiväärihillo taikinan joukkoon. Lisää lopuksi munat ja sekoita tasaiseksi.
2. Jaa taikina kahtia. Nosta taikinapalat leivinpaperin päälle pellille ja leivo kahdeksi puolipyöreäksi tangoksi (noin 20 x 5 cm). Paista tankoja 175 asteessa noin 30 minuuttia.
3. Ota leivonnaiset uunista, anna hetken jäähtyä ja leikkaa terävällä veitsellä vinottain noin reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi. Siirrä palat leikkauspinnat ylöspäin pellille ja paista vielä uunissa 5-10 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita.

  • Vinkki! Voit käyttää taikinaan myös tuoretta inkivääriä raastettuna. Tuoretta inkivääriä riittää hieman pienempi määrä, noin 1 rkl.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Inkivääri-aprikoosicantuccinit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.