Inkivääri-aprikoosicantuccinit

Inkivääri-aprikoosicantuccinit 

60
min
25 annosta
30-60 min

Ainekset

3.5 dl vehnäjauhoja
0.5 tl leivinjauhetta
1,75 dl sokeria
100 g kuorittuja manteleita
100 g kuivattuja aprikooseja
2 rkl inkiväärihilloa
yhden appelsiinin raastettu kuori
2 munaa

Valmistusohje

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Pilko tai leikkaa aprikoosit saksilla pienemmiksi paloiksi. Lisää mantelit, aprikoosipalat, appelsiininraastettu kuori ja inkiväärihillo taikinan joukkoon. Lisää lopuksi munat ja sekoita tasaiseksi.
2. Jaa taikina kahtia. Nosta taikinapalat leivinpaperin päälle pellille ja leivo kahdeksi puolipyöreäksi tangoksi (noin 20 x 5 cm). Paista tankoja 175 asteessa noin 30 minuuttia.
3. Ota leivonnaiset uunista, anna hetken jäähtyä ja leikkaa terävällä veitsellä vinottain noin reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi. Siirrä palat leikkauspinnat ylöspäin pellille ja paista vielä uunissa 5-10 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita.

  • Vinkki! Voit käyttää taikinaan myös tuoretta inkivääriä raastettuna. Tuoretta inkivääriä riittää hieman pienempi määrä, noin 1 rkl.

Tunnisteet

Avainsanat:
Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
03.12.2008
Kotiliesi