Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Inkiväärilohi uunitomaattien kera

Inkiväärilohi uunitomaattien kera on kerralla uunissa kypsyvä kala-ateria. Aasialaisittain maustetun uunilohen kaveriksi kypsennetään mehukkaita minitomaatteja.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Inkiväärilohi:

  • noin 1 kg:n lohi- tai kirjolohifilee

mausteseos:

  • 2 tl inkivääritahnaa
  • 2 tl sitruunaruohotahnaa
  • 2 limetin mehu
  • 1 tl osterikastiketta
  • 1 tl soijakastiketta
  • 1-2 tl makeaa chilikastiketta
  • rouhittua mustapippuria

uunitomaatit:

  • 1 rasia miniluumutomaatteja
  • merisuolaa myllystä
  • mustapippuria myllystä
  • 1 tl ruokosokeria
  • 2 valkosipulinkynttä
  • timjamia
  • 2 rkl öljyä
  • 1-2 rkl balsamiviinietikkaa

Valmistusohje

Inkiväärilohi uunitomaattien kera tehdään helposti näin:

1. Perkaa kalafilee. Sekoita mausteet ja levitä osa seoksesta uunivuoan pohjalle. Aseta kala ylöspäin vuokaan, ja levitä loput seoksesta kalan pintaan.

2. Sekoita mausteet tomaattien joukkoon. Kaada seos pieneen uunivuokaan kypsymään.

3. Kypsennä kalaa ja tomaatteja 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa inkiväärilohi ja tomaatit kylmänä tai kuumana.

Lue lisää: Uunilohi on helppoa kotiruokaa – 5 herkullista ohjetta

Lue lisää Anna.fi/ruoka: Teriyaki-uunilohi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Inkiväärilohi uunitomaattien kera

Sinun täytyy kommentoidaksesi.