Inkiväärisilli
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
- noin 400 g sillifileitä
- 1-2 porkkanaa
- 1-2 punasipulia
- noin 20 g tuoretta inkivääriä
liemi:
- 1 dl väkiviinaetikkaa
- 1.5 dl vettä
- 3 dl sokeria
- 5 mausteneilikkaa
- 1-2 laakerinlehteä
- 10 maustepippuria
- 10 valkopippuria
Valmistusohje
1. Valmista ensin liemi. Mittaa ainekset kattilaan ja kiehauta. Anna jäähtyä.
2. Viipaloi sillifi leet. Kuori ja viipaloi porkkana ja punasipuli sekä inkivääri. Asettele ainekset kerroksittain lasitölkkiin ja kaada jäähtynyt liemi päälle. Anna maustua jääkaapissa ainakin vuorokauden ajan.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Inkiväärisilli