Intialaiset lammasvartaat
Maukkaat lammasvartaat on helppo tehdä ja syödä. Tarjoa kuumina kirpeän pikkelssin, mangochutneyn, linssien ja riisin kanssa.
Ainekset
- 400 g lampaanjauhelihaa
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 1 sipuli
- 1-2 rkl öljyä
- ½-1 tl tuoretta inkivääriä
- ¼ jauhettua neilikkaa
- ½ tl kardemummaa
- 1 ½ tl jauhettua korianterinsiemeniä
- (garam masala- mausteseosta)
- 1-1 ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 1 kananmuna
- 1 dl maustamatonta jogurttia
Valmistusohje
1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota ne öljyssä. Lisää raastettua inkivääriä ja hienonnettua neilikkaa, kardemummaa, juustokuminaa ja korianterinsiemeniä tai niiden asemesta tai lisäksi valmista garam masala -mausteseosta. Sekoita lampaanjauhelihaan kananmuna, mausteinen sipuliseos ja jogurtti. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja sekoita hyvin.
2. Muotoile murekeseoksesta noin 8 pitkänomaista, keskeltä paksumpaa lihapullaa ja paista ne kauniin ruskeiksi laakealla paistinpannulla. Pienennä lämpöä ja anna kypsyä hitaasti 10-15 minuuttia. Jos haluat, pujota lihakääröihin puinen varras.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Intialaiset lammasvartaat