Reseptit

Isoäidin joulukakku

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
14  annosta

Ainekset

  • 200 g korintteja
  • 1 rs (65 g) sukaatia
  • 1 ps (150 g) kuivattuja karpaloita
  • 0.5 dl makeaa marsalaa, konjakkia tai omenamehua
  • 200 g voita tai margariinia
  • 1.5 dl fariinisokeria
  • 1.5 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 3.5 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 tl kanelia
  • 0.5 tl lajauhettua pomeranssinkuorta ja neilikkaa
  • 1 ps (100 g) mantelirouhetta

Valmistusohje

Isoäidin joulukakku

1. Sekoita korintit, sukaatit ja karpalot nesteeseen ja anna niiden maustua huoneenlämmössä vähintään 4 tuntia tai yön yli.

2. Vaahdota rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen seokseen välillä huolellisesti sekoittaen. Sekoita keskenään jauhot, mausteet ja mantelirouhe. Valuta hedelmät hyvin ja säästä liemi. Lisää rasvamunavaahtoon vuorotellen hedelmä- ja jauhoseosta. Nostele taikina varovaisesti sekaisin.

3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 22 cm irtopohjakakkuvuokaan. Paista kakkua 150-asteessa uunin keskitasossa noin 75 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Kun tikkuun ei tartu enää taikinaa, kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä vuoassa puolisen tuntia ennen kumoamista.

4. Valuta kakun pintaan hedelmäliemi ja anna maustua. Kakku on parhaimmillaan parin päivän kuluttua.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Isoäidin joulukakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.