Italialainen ciabatta

Italialainen ciabatta 

60+
min
3
yli 60 min
  • 3
  • 3

Ainekset

500 g vehnäjauhoja
50 g hiivaa
5 dl Kylmää vettä
2 tl sokeria
oliiviöljyä
1 rkl suolaa
250 g vehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Kaada kylmä vesi kulhoon. Murenna joukkoon hiiva ja sekoita kunnes hiiva liukenee veteen. Lisää sokeri ja jauhot. Ripottele päälle jauhoja ja anna taikinan kohota jääkaapissa yön yli.

2. Kaada kohonnut juuritaikina aamulla yleiskoneeseen, lisää muut ainekset ja alusta taikinaa koneessa kymmenisen minuuttia. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä 2–3 tuntia.

3. Alusta taikina uudelleen ja anna kohota vielä 2–3 tuntia.

4. Kumoa pehmeä taikina runsaasti jauhotetulle leivinalustalle. Jaa taikina kolmeksi palaksi. Vaivaa löysää taikinaa varovasti jauhoissa pyöritellen. Muotoile palat 20 x 30 cm:n kokoisiksi, nosta jauhotetulle pellille ja kauli pitkänomaisiksi leiviksi. Ripota pinnalle jauhoja. Anna kohota 15–20 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen ja nosta uunin pohjalle kuumalla vedellä täytetty astia. Vesihöyry antaa leivälle rapean pinnan.

5. Kostuta leipien pinta suihkupullon vedellä ja paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

VINKKI: Leivän voi maustaa ripottelemalla pinnalle juustoraastetta, pestonokareita tai oliiveja.

Tunnisteet

Avainsanat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
27.03.2007
Kotiliesi
  • 3