Italialainen lihapullavokki

Italialainen lihapullavokki 

60
min
1
4 annosta
30-60 min
  • 1
  • 1

Ainekset

400 g jauhelihaa
1 dl kuohukermaa
3 rkl korppujauhoja
1 tl pasta rossa -mausteseosta tai muuta yrttiseosta
1 tl suolaa
75 g tankomozzarellaa

Tomaatti-oliivikastike:

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
2 rkl tomaattisosetta
2 dl lihalientä
8-10 vihreää oliivia
2 rkl hienonnettua basilikaa tai 1 tl kuivattua
1 rkl fariinisokeria
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Lisäksi:

spagettia

Valmistusohje

1. Sekoita kulhossa kerma ja
korppujauhot. Anna turvota.
Lisää jauheliha, mausteseos, suola
ja pieniksi paloiteltu mozzarellajuusto.
Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Pyörittele seoksesta lihapullia
kostutetuilla käsillä.

2. Valmista kastike. Kuori ja
hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet
kuullota hetki kasarissa
öljyssä. Lisää tomaattimurska
ja -sose. Lisää sitten lihaliemi ja
oliivit. Anna kastikkeen porista
5 minuuttia. Mausta basilikalla,
sokerilla, suolalla ja rouhitulla
mustapippurilla.

3. Ruskista lihapullat pannulla
käännellen tai paista 225-
asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Nostele lihapullat höyryävään
tomaattikastikkeeseen. Tarjoile
spagetin tai muun pastan kanssa.

Tunnisteet

Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
29.02.2012
Kotiliesi
  • 1