Italialainen suklaakakku (Torta di Cioccolato)
Italialainen suklaakakku on riittoisa, sillä pienikin pala sulostuttaa suuta jälkiruokana tai hyvän kahvin kanssa. Riittää myös ainoaksi tarjottavaksi vaikka kuohuviinilasillisen kanssa. Suklaatorttu sopii keliaakikolle, ja jos käytät laktoositonta suklaata ja margariinia, myös laktoosi-intolerantikolle. Ohje on peräisin Giovanna Folonarin keittokoulusta, Ruffinon viinitilalta Toscanasta Italiasta.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Italialainen suklaakakku:
- 200 g tummaa suklaata
- 100 g voita tai margariinia (suolatonta)
- 4 munankeltuaista
- 200 g tomusokeria
- 1.5 rkl perunajauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
- 4 munanvalkuaista
Suklaakakun pinnalle:
- tomusokeria
Valmistusohje
Italialainen suklaakakku leivotaan näin:
1. Sulata suklaa ja rasva vesihauteessa eli astiassa kuumenevan veden päällä. Siirrä astia pois vesihauteesta, kun suklaa on sulanut, sekoita ja anna jäähtyä (esimerkiksi siirtämällä astia nyt kylmään veteen).
2. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja seulo joukkoon perunajauhot ja vaniljasokeri.
3. Sekoita keltuaisvaahto jäähtyneeseen suklaaseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon.
4. Voitele tasapohjainen kakkuvuoka (halkaisija noin 23 cm) ja leikkaa leivinpaperista pohjalle vuoan pohjan kokoinen pyöreä pohja tai jos käytät irtopohjavuokaa, laita leivinpaperi pohjaan reunojen yli ja kiinnitä vasta sitten reunat. Leikkaa ulkopuolelta ylimääräinen paperi pois. Voitele reunat ja sirottele reunoille rouhittua pähkinää.
5. Kaada taikina vuokaan ja paista torttua 180 asteessa 20-30 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä sisältä kosteaksi ja pehmeäksi. Jos kakku kypsyy liikaa, siitä tulee kuiva. Jäähtyessään kakku kiinteytyy, mutta jää rakenteeltaan suklaamaisen pehmeäksi. Tarjoa italialainen suklaakakku kylmänä. Pinnan voit hunnuttaa kevyesti tomusokerilla.
Ohje on peräisin Giovanna Folonarin keittokoulusta, Ruffinon viinitilalta Toscanasta Italiasta.
Katso myös: Espresso-suklaakakku
Katso myös Anna.fi/Ruoka: 3 x suklaakakku – – täydellisessä kakussa on vahva suklaan maku, raikas täyte tai valuva sisus
Kommentoi
Kommentoi juttua: Italialainen suklaakakku (Torta di Cioccolato)