Reseptit

Italialaiset korvapuustit

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
14  annosta

Ainekset

  • 2.5 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 1 puristettu valkosipulinkynsi
  • 3 rkl aruinkokuivattujen tomaattien öljyä
  • 6-7 dl rouheisia sämpyläjauhoja

väliin:

  • 2 dl hienonnettua aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 dl hienonnettua tuoretta basilikaa
  • 3 rkl mustia oliiveja renkaina
  • 1 dl parmesaanilastuja

voiteluun:

  • 1 munankeltuainen
  • 2 rkl vettä

pinnalle:

  • mustia oliiveja

Valmistusohje

Italialaiset korvapuustit

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää sokeri, suola, puristettu valkosipulinkynsi, öljy ja muutama desi sämpyläjauhoista huolellisesti vispaten. Lisää vähitellen loput jauhoista ja alusta pehmeäksi taikinaksi. Anna kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.

2. Kauli taikina ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä päälle hienonnetut aurinkokuivatut tomaatit, basilika, viipaloidut oliivirenkaat ja parmesaanilastut. Kääri levy rullalle. Leikkaa rullasta tasakokoisia paloja. Paina palojen keskelle pikkusormen syrjällä syvä vako. Nosta korvapuustit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille kohoamaan peitettyinä noin 15 minuutiksi.

3. Voitele sämpylät vatkatulla keltuais-vesiseoksella ja paina jokaiseen leipään muutama musta halkaistu oliivi. Paista sämpylöitä 225-asteisessa uunin keskitasossa 12–14 minuuttia.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Italialaiset korvapuustit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.