Italialaiset korvapuustit
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 14 annosta
- Kasvis
- Maidoton
Ainekset
- 2.5 dl vettä
- 25 g hiivaa
- 1 rkl sokeria
- 2 tl suolaa
- 1 puristettu valkosipulinkynsi
- 3 rkl aruinkokuivattujen tomaattien öljyä
- 6-7 dl rouheisia sämpyläjauhoja
väliin:
- 2 dl hienonnettua aurinkokuivattua tomaattia
- 1 dl hienonnettua tuoretta basilikaa
- 3 rkl mustia oliiveja renkaina
- 1 dl parmesaanilastuja
voiteluun:
- 1 munankeltuainen
- 2 rkl vettä
pinnalle:
- mustia oliiveja
Valmistusohje
1. Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää sokeri, suola, puristettu valkosipulinkynsi, öljy ja muutama desi sämpyläjauhoista huolellisesti vispaten. Lisää vähitellen loput jauhoista ja alusta pehmeäksi taikinaksi. Anna kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.
2. Kauli taikina ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä päälle hienonnetut aurinkokuivatut tomaatit, basilika, viipaloidut oliivirenkaat ja parmesaanilastut. Kääri levy rullalle. Leikkaa rullasta tasakokoisia paloja. Paina palojen keskelle pikkusormen syrjällä syvä vako. Nosta korvapuustit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille kohoamaan peitettyinä noin 15 minuutiksi.
3. Voitele sämpylät vatkatulla keltuais-vesiseoksella ja paina jokaiseen leipään muutama musta halkaistu oliivi. Paista sämpylöitä 225-asteisessa uunin keskitasossa 12–14 minuuttia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Italialaiset korvapuustit