Itämainen alkukeitto
Itämainen alkukeitto tehdään broilerista. Aidon thaimaalaisen makuvivahteen aikaansaamiseksi liemi vaatii mausteikseen ainakin chiliä tai tulista currytahnaa, valkosipulia, sitruunaruohoa ja mausteena käytettävää kalakastiketta. Mausteita myydään tahnoina eksoottisten maustesekoitusten hyllyssä.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
- 400 g broilerinsuikaleita
- kasvisöljyä
- tilkka seesamiöljyä
- 2 tl soijakastiketta
- 1 tl punaista currytahnaa
- tai chilipalko
- 2 tl inkivääritahnaa tai -raastetta
- 2 tl sitruunaruohotahnaa tai kaksi sitruunaruohoa
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 nippu kevätsipulia
- 1 l vettä
- 1 rkl thaimaalaista kalakastiketta
- 2 limettiä
- 2 limetin lehteä
- 200 g herkkusieniä
- noin 2 porkkanaa
- 100 g sokeriherneenpalkoja
- 1 paksoi tai puolikas kiinankaali
- 1 nippu tuoretta korianteria
Valmistusohje
1. Kypsennä broilerisuikaleita öljyssä. Lisää maustetahnat ja mausteet, valkosipuli, kevätsipuli vesi, limetin kuori ja mehu, suikaloidut kasvikset ja silputtu korianteri.
2. Keitä noin 20 minuuttia. Tarkista maku, lisää tarvittaessa mausteita. Tarjoa pääruokana tai alkukeittona. Jos haluat, joukkoon voi lisätä myös kookosmaitoa.
Lue myös: Helppoa pääsiäisruokaa broilerista
Katso myös: Dukkapaneroitu broileri ja mausteinen porkkanasalaatti säväyttävät
Kommentoi
Kommentoi juttua: Itämainen alkukeitto