Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Itämainen hernekeitto

Itämainen hernekeitto on saanut maukkaan säväyksen juustokuminasta ja tomaattimurskasta. Keitto tehdään pakaste- ja kikherneistä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Itämainen hernekeitto:

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 lehtisellerinvartta
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
  • ½ tl kurkumaa
  • noin 8 dl kasvislientä (gluteenitonta)
  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
  • 2 rkl tomaattisosetta
  • 1 prk (400/255 g) kikherneitä
  • 1 ps (200 g) pakasteherneitä
  • ½ sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Itämainen hernekeitto valmistuu näin:

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele lehtisellerin varret.

2. Kuullota kasviksia ja mausteita öljyssä. Lisää kasvisliemi, tomaattimurska ja -sose, kikherneet ja pakasteherneet.

3. Anna kiehua noin 15 minuuttia. Mausta itämainen hernekeitto sitruunankuorella ja -mehulla sekä suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Katso myös: Herne-fenkolikeitto

Katso myös: Egyptiläinen linssikeitto

Lue myös Anna.fi: Näin tehdään intialainen linssikeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Itämainen hernekeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.