Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Itämainen rapusalaatti

Kokoa salaattipohja paksoista, paprikasta ja yrteistä. Itämainen salaattipeti kruunataan jättikatkaravun pyrstöillä ja maukkaalla, makean happamalla kastikkeella. 

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Salaatti:

  • 12-16 jättikatkaravun pyrstöä
  • 1 oranssi paprika
  • 250 g paksoita
  • 2-3 kevätsipulinvartta
  • 1 nippu tuoreita yrttejä, kuten thaibasilikaa, korianteria ja minttua

Kastike:

  • 1 limetin mehu
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl seesamiöljyä
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1 tl ruokokidesokeria
  • pala hienonnettua punaista chiliä

Valmistusohje

1. Jos katkaravut ovat pakasteesta, anna niiden sulaa jääkaapissa. Valuta huolellisesti. Leikkaa paprika ja paksoi ohuiksi suikaleiksi ja hienonna yrtit.

2. Sekoita kastikkeen ainekset. Sekoita kulhossa salaatin ainekset katkarapujen kanssa ja valuta kastike salaatin päälle. Kääntele maut sekaisin kevyesti nostellen. Anna maustua viileässä ennen tarjoilua.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Itämainen rapusalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.