Reseptit

Jäädytetty marjabavaroise

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

  • 5 dl marjoja (karpaloita, puolukoita, mustaherukoita tai mustikoita)
  • 5-6 liivatelehteä
  • 2.5 dl sokeria
  • 1.5 dl vettä
  • 4 dl kuohukermaa tai Hyla-kermaa

Valmistusohje

Jäädytetty marjabavaroise
  1. Pehmennä liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.
  2. Keitä vesi ja sokeri avoimessa kattilassa, kunnes nestettä vähän haihtuu. Siirrä kattila liedeltä, purista liivatteista vesi pois ja sekoita ne kuumaan sokeriliemeen.
  3. Mittaa jäiset marjat monitoimikoneeseen ja käynnistä kone. Lisää hileiseen marjasurvokseen liivateseos koneen koko ajan käydessä.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita marjasurvoksen kanssa. Kaada bavaroise jäädyke- tai kakkuvuokaan tai vuokaan, josta voit jäätelöpalloraudalla vuolla kätevästi jäädykepallot.
  5. Pakasta marjabavaroisea muutaman tunnin ajan tai mieluiten seuraavaan päivään. Ota jälkiruoka pakastimesta tuntia ennen tarjoamista. Kasta vuoka kuumaan veteen ja kumoa tarjoiluvadille. Koristele bavaroise marjoilla tai survo samoista marjoista jälkiruoan kanssa tarjottava kastike ja mausta se tomusokerilla ja jos haluat marjaliköörillä. Marjabavaroise koristeeksi sopivat myös tuoreen sitruunamelissan- tai mintunlehdet tai kurkkuyrtin siniset kukat.
  • Kun jäädykkeessä on mukana liivatetta, se ei valahda kasaan tarjoiluvadilla ja on sopivasti sulaneena miellyttävän pehmeää syödä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Jäädytetty marjabavaroise

Sinun täytyy kommentoidaksesi.