Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Jäädytetty sitruunamousse

Jäädytetty sitruunamousse on juhlava ja ihanan raikas jälkiruoka. Tarjoa sitruunmousse tuoreiden vadelmien tai marjakastikkeen kanssa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Jäädytetty sitruunamousse

  • 125 g voita tai margariinia
  • 5 kananmunaa
  • 2 dl sokeria (200 g)
  • 5-6 sitruunaa tai limettiä
  • 4-4 ½ dl vispikermaa (Hyla, Into)

Jäädytetyn sitruunamoussen koristeluun

  • tuoreita vadelmia

Valmistusohje

Jäädytetty sitruunamousse tehdään näin:

  1. Sulata rasva vesihauteessa.
  2. Vatkaa kanamunat ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi, kunnes vaahdon määrä kaksinkertaistuu. Lisää kanamunavaahdon joukkoon sulanut, hieman jäähtynyt rasva. Vatkaa vesihauteessa, kunnes seos sakenee.
  3. Nosta astia pois vesihauteesta. Lisää pestyjen limettien tai sitruunoiden raastettu kuori ja mehu. Anna jäähtyä.
  4. Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon. Kaada seos astiaan, jossa sen voi pakastaa. Anna sitruunamoussen olla pakastimessa vähintään 6 tuntia tai mieluiten yön yli.
  5. Anna jäädytetyn sitruunamoussen pehmentyä vähän aikaa huoneenlämmössä ennen tarjoamista. Koristele  jäädytetty sitruunamousse marjoilla tai tarjoa se marjakastikkeen tai tuoreiden marjojen, esimerkiksi vadelmien kanssa.

Lue myös Anna.fi: Näin tehdään Limoncellolla maustettu sisilialainen sitruunavaahto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Jäädytetty sitruunamousse

Sinun täytyy kommentoidaksesi.