Jäädytetty sitruunamousse
Jäädytetty sitruunamousse on juhlava ja ihanan raikas jälkiruoka. Tarjoa sitruunmousse tuoreiden vadelmien tai marjakastikkeen kanssa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Jäädytetty sitruunamousse
- 125 g voita tai margariinia
- 5 kananmunaa
- 2 dl sokeria (200 g)
- 5-6 sitruunaa tai limettiä
- 4-4 ½ dl vispikermaa (Hyla, Into)
Jäädytetyn sitruunamoussen koristeluun
- tuoreita vadelmia
Valmistusohje
Jäädytetty sitruunamousse tehdään näin:
- Sulata rasva vesihauteessa.
- Vatkaa kanamunat ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi, kunnes vaahdon määrä kaksinkertaistuu. Lisää kanamunavaahdon joukkoon sulanut, hieman jäähtynyt rasva. Vatkaa vesihauteessa, kunnes seos sakenee.
- Nosta astia pois vesihauteesta. Lisää pestyjen limettien tai sitruunoiden raastettu kuori ja mehu. Anna jäähtyä.
- Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon. Kaada seos astiaan, jossa sen voi pakastaa. Anna sitruunamoussen olla pakastimessa vähintään 6 tuntia tai mieluiten yön yli.
- Anna jäädytetyn sitruunamoussen pehmentyä vähän aikaa huoneenlämmössä ennen tarjoamista. Koristele jäädytetty sitruunamousse marjoilla tai tarjoa se marjakastikkeen tai tuoreiden marjojen, esimerkiksi vadelmien kanssa.
Lue myös Anna.fi: Näin tehdään Limoncellolla maustettu sisilialainen sitruunavaahto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Jäädytetty sitruunamousse