Reseptit

Jänispasta

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 2 jäniksen fileetä
  • 3 pekoniviipaletta
  • tilkka öljyä
  • 1 (salotti)sipuli
  • 100 g sieniä
  • 1 dl lihalientä
  • 1 dl kermaa
  • rouhittua mustapippuria
  • suolaa

Pasta:

  • 200 g pastaa
  • 2 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 400 g parsakaalia
  • tilkka öljyä
  • chilipalko
  • 1 dl valkoviiniä tai vettä ja 1 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

Jänispasta

1. Leikkaa liha kuutioiksi. Paloittele pekoni, sienet ja sipuli. Ruskista lihakuutiot ja pekonisuikaleet kuumassa pannussa. Lisää silputtu sipuli ja sienet sekä lihaliemi, kerma ja mausteet. Anna hautua noin 15 minuuttia.

2. Keitä ja valuta pasta. Paloittele parsakaali pieniksi kukinnoiksi. Kuullota silputtu chili öljyssä, lisää parsakaalin kukinnot sekä viini tai sitruuna- mehu ja vesi. Höyrytä kaali juuri ja juuri kypsäksi. Lisää seos pastaan ja tarjoa jäniskastikkeen kanssa.

  • Vinkki: Sopivia sieniä ovat kaikki sellaisenaan käytettävät lajikkeet, kuten kantarellit, mustat torvisienet, haperot, suppilovahverot, orakkaat, tatit, lampaankäävät ja kehnäsienet sekä viljellyt sienet.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Jänispasta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.