Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Janssoninkiusaus

Janssoninkiusausta kannattaa tehdä kerralla reilusti, sillä janssoninkiusaus maistuu myös mainiosti seuraavana päivänä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Janssoninkiusaus:

  • 2.5 kg perunoita
  • 4-6 sipulia (300 g)
  • 250 g anjovisfileitä
  • noin 1 l kevytkermaa

Valmistusohje

 

  1. Kuori perunat ja sipulit. Suikaloi perunat kylmään veteen. Hienonna sipulit. Sipulit voi kuullottaa.
  2. Laita kuivaksi valutettuja perunasuikaleita, sipulia ja anjovista kerroksittain voideltuihin uunivuokiin. Kaada puolet anjovisliemellä maustetusta kermasta päälle.
  3. Kypsennä janssonin kiusausta ensin 200-225 asteessa, kunnes perunat saavat vähän väriä. Lisää kermaa ja anjovislientä silloin tällöin ja alenna lämpötilaa 160-175 asteeseen. Janssoninkiusaus kypsyy 45-60 minuutissa, mutta sitä voidaan pitää miedommassa lämmössä pitempään.
  • Samaan tapaan voit valmistaa kinkkukiusausta: 1 kg perunaa, 150 g sipulia, 200 g palvikinkkua ja 3-4 dl kermaa (5 annosta).

Kommentoi

Kommentoi juttua: Janssoninkiusaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.