Janssoninkiusaus

Janssoninkiusaus 

60+
min
8 annosta
yli 60 min

Ainekset

6 suurta perunaa (noin kilo)
3 rkl voita
2 sipulia
3 dl kuohukermaa
1 rkl mätitahnaa
200 g anjovisfileitä
1 rkl siivilöityä korppujauhoa
suolaa ja pippuria

koristeluun

anjovisfileitä

Valmistusohje

Janssoninkiusaus on ihanan nostalginen kotiruoka. Perunoista, anjovisfileistä ja kermasta syntyy edullinen, helppo ja maukas arkiruoka.

1. Kuori perunat ja pane ne kylmään veteen. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele uunivuoka tai valurautapannu.

2. Kuori sipulit ja leikkaa renkaiksi. Ruskista kevyesti voissa.

3. Sekoita mätitahna kermaan. Leikkaa perunat suikaleiksi veitsellä tai monitoimikoneessa.

4. Pane perunat, sipulit ja anjovisfileet kerroksittain vuokaan tai pannuun. Ripottele kerrosten väliin suolaa ja pippuria. Kaada mätitahna-kermaseos päälle ja ripottele pinnalle korppujauhetta. Koristele anjovisfileillä.5. Paista uunin keskitasolla 45-60 minuuttia, kunnes kerma on kiehunut kokoon ja perunat ovat pehmeitä. Tarjoile janssoninkiusaus näkkileivän kanssa. HUOM! Älä huuhdo perunoita suikaloimisen jälkeen, sillä niissä oleva tärkkelys sitoo kermaa.

Kokeile myös muita maukkaita kotiruokareseptejä:
Makaronilaatikko
Lihapullat
Kaalikääryleet
Ruoka.fi: Siskonmakkarakeitto

Kuva: Riikka Hurri/OM-arkisto

Tunnisteet

Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
11.01.2015
Kotiliesi