Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Jauhelihapihvit

Jauhelihapihvit on helppo arkiruokaklassikko. Jauhelihamureketaikina maustetaan perinteiseen tapaan sipulikeittojauheella, mikä on monelle se ainoa oikea, lapsuudesta tuttu tapa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Jauhelihapihvit:

  • 1 pss ranskalaista sipulikeittojauhetta
  • ½ dl korppujauhetta
  • 2 dl kermaviiliä
  • 400-500 g jauhelihaa
  • 1 kpl kananmuna
  • ¼ tl valko- tai mustapippuria

Valmistusohje

Jauhelihapihvit valmistuvat uunissa näin helposti:

1. Kaada ensin keittojauhe isoon kulhoon. Lisää joukkoon kermaviili ja korppujauhe. Anna seoksen turvota noin 10 minuuttia.

2. Lisää sitten seoseen muut ainekset ja muovaa jauhelihataikina pihveiksi. Lado pihvit leivinpaperille uunipellille ja kypsennä niitä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia pihvien paksuudesta riippuen.

3. Tarjoa valmiit pihvit haudutetun, siirappitilkalla maustetun sipulin ja hyvän itse tehdyn perunamuusin kera. Jauhelihapihvit voi myös sujauttaa briossi– tai hampurilaissämpylän väliin ja tarjota vaikka itse tehtyjen lohkoperunoiden ja aiolin eli valkosipulimajoneesin  kanssa.

Vinkki: Kokeile myös muita maukkaita uunissa valmistettavia jauheliharuokia, kuten ihanaa kreikkalaista lihamureketta tai lihapullia tomaattikastikkeessa.

Lue myös Anna.fi: Näin tehdään lapsuudesta tuttu jauheliha-perunasoselaatikko


Kommentoi

Kommentoi juttua: Jauhelihapihvit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.