Jauhoton pähkinäkakku
Jauhoton pähkinäkakku saa rakennetta pähkinöistä ja rusinoista. Tarjoile kakku esimerkiksi kanelilla maustetun mascarponen, jäätelön tai kermavaahdon kanssa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Jauhoton pähkinäkakku:
- 150 g pehmeää voita tai margariinia
- 1 ½ dl fariinisokeria
- 1 ½ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 5 kananmunaa
- 400 g jauhettua hasselpähkinää
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
- ½ dl rusinoita
- ½ dl pähkinärouhetta
Kuorrutus
- noin 3 dl pähkinäsekoitusta (esimerkiksi saksan-, hassel-, pekaani- ja cashewpähkinää)
- ¾ dl sokeria
- 2 rkl hunajaa
- 75 g voita tai margariinia
- ¼ tl inkivääriä
- 1 rkl kermaa
Valmistusohje
1. Vaahdota voi ja sokerit sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita joukkoon kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun vuokaan (halk. noin 24 cm) ja paista 175 asteessa noin 40-50 minuuttia, kunnes tikulla kokeiltaessa taikinaa ei tartu enää tikkuun.
2. Valmista paistamisen aikana kuorrutus. Rouhi pähkinöitä hieman pienemmäksi. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä seosta muutama minuutti. Kaada seos kakun päälle ja jatka paistamista vielä noin 5-10 minuuttia, kunnes kuorrutus on saanut hieman väriä.
3. Anna kakun jäähtyä ja tarjoile pähkinäkakku esimerkiksi kanelilla maustetun mascarponen, jäätelön tai kermavaahdon kanssa.
Ohje: Else Leikas, Varkaus
Katso myös: Gluteenittomat joululeivonnaiset
Kommentoi
Kommentoi juttua: Jauhoton pähkinäkakku