Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Jogurttikakku

Jogurttijäädykekakku on raikas jälkiruokaherkku. Kakun pohjaksi tulee marenki, jota päällystää mansikka-jogurttijäädyke. Tässä kakussa maistuu kesä!

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Jogurttijäädykekakun marenkipohja

  • 2 kpl munan valkuaista
  • 1 dl erikoishienoa sokeria
  • 0.5 dl mantelijauhetta
  • 0.5 dl pistaasirouhetta
  • 1 rkl sulatettua voita

jogurttijäädyke:

  • 2 kpl munan keltuaista
  • 1 dl erikoishienoa sokeria
  • 5 dl mansikkasurvosta
  • 500 g maustamatonta jogurttia (Lindahlin turkkilainen)
  • 2 dl kuohukermaa

mansikkakastike:

  • 1 l mansikoita
  • 1 dl sokeria

Valmistusohje

Jogurttijäädykekakku valmistuu näin:

  1. Valmista jäädyke edellisenä päivänä. Vaahdota keltuaiset ja sokeri vesihauteessa vaaleaksi vaahdoksi. Lisää marjasose, jogurtti ja vaahdotettu kerma. Kaada seos halkaisijaltaan 23-senttiseen irtopohjavuokaan. Kääri vuoka folioon ja pakasta.
  2. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Vuoraa leivinpelti leivinpaperilla. Piirrä paperille halkaisijaltaan noin 23 senttinen ympyrä. Voitele ympyrä voisulalla.
  3. Vaahdota huoneenlämpöiset valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää mantelijauhe ja pistaasirouhe. Levitä marenki piirretyn ympyrän sisään leivinpaperille. Paista 150- asteisessa uunissa viitisen minuuttia. Laske lämpö 100 asteeseen ja kuivata noin 1 ½ tuntia.
  4. Kumoa jäädyke marenkilevylle. Tarjoa jogurttijäädykekakku mansikoista soseutetun kastikkeen ja mansikoiden kera.
Jogurttikakku, mansikkainen jogurttihyytelökakku
Raikasta ja makeaa – mantelimarengin päällä tarjottu mansikka-jogurttijäädyke on
kesäisen raikas jälkiruokakakku. Kuva: Mirva Kakko

Kokeile myös näitä jäädykkeitä

Gertrudinjäädyke

Marjajäädyke


Kommentoi

Kommentoi juttua: Jogurttikakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.