Jogurttikakku
Jogurttijäädykekakku on raikas jälkiruokaherkku. Kakun pohjaksi tulee marenki, jota päällystää mansikka-jogurttijäädyke. Tässä kakussa maistuu kesä!
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Jogurttijäädykekakun marenkipohja
- 2 kpl munan valkuaista
- 1 dl erikoishienoa sokeria
- 0.5 dl mantelijauhetta
- 0.5 dl pistaasirouhetta
- 1 rkl sulatettua voita
jogurttijäädyke:
- 2 kpl munan keltuaista
- 1 dl erikoishienoa sokeria
- 5 dl mansikkasurvosta
- 500 g maustamatonta jogurttia (Lindahlin turkkilainen)
- 2 dl kuohukermaa
mansikkakastike:
- 1 l mansikoita
- 1 dl sokeria
Valmistusohje
Jogurttijäädykekakku valmistuu näin:
- Valmista jäädyke edellisenä päivänä. Vaahdota keltuaiset ja sokeri vesihauteessa vaaleaksi vaahdoksi. Lisää marjasose, jogurtti ja vaahdotettu kerma. Kaada seos halkaisijaltaan 23-senttiseen irtopohjavuokaan. Kääri vuoka folioon ja pakasta.
- Kuumenna uuni 150 asteeseen. Vuoraa leivinpelti leivinpaperilla. Piirrä paperille halkaisijaltaan noin 23 senttinen ympyrä. Voitele ympyrä voisulalla.
- Vaahdota huoneenlämpöiset valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää mantelijauhe ja pistaasirouhe. Levitä marenki piirretyn ympyrän sisään leivinpaperille. Paista 150- asteisessa uunissa viitisen minuuttia. Laske lämpö 100 asteeseen ja kuivata noin 1 ½ tuntia.
- Kumoa jäädyke marenkilevylle. Tarjoa jogurttijäädykekakku mansikoista soseutetun kastikkeen ja mansikoiden kera.
Kokeile myös näitä jäädykkeitä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Jogurttikakku