Jogurttipannacotta ja marinoidut appelsiinit
Raikkaan jogurttipannacotan ihanan mausteinen lisuke valmistuu nopeasti appelsiineista. Pannacottan voi valmistaa jääkaappiin hyytymään jo edellisenä päivänä.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Jogurttipannacotta
- 6 dl maustamatonta jogurttia
- 1 tl vaniljasokeria
- 6 rkl tomusokeria
- 5 liivatelehteä
marinoidut appelsiinit:
- 4 appelsiinia
- ¾ dl vaaleaa siirappia
- 1 rkl sitruunamehua
- ½ tl jauhettua kanelia
Valmistusohje
Jogurttipannacotta valmistuu 20 minuutissa, mutta sen täytyy saada hyytyä 3-4 tuntia ennen tarjoilua.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sekoita jogurtti ja sokerit keskenään.
- Kuumenna tilkka vettä ja liuota siihen liivatelehdet. Valuta liivateseos ohuena nauhana jogurttiseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen.
- Kaada massa annoslaseihin tai -maljoihin. Peitä kelmulla ja anna jähmettyä kylmässä 3-4 tuntia, kunnes jogurttipannacotta on hyytynyt.
- Valmista marinoidut appelsiinit vähän ennen tarjoilua. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi.
- Sekoita siirappi, sitruunamehu ja kaneli keskenään. Lisää joukkoon appelsiinilohkot ja sekoita varovasti. Anna maustua jääkaapissa hetken aikaa ennen tarjoilua.
Katso myös: Jouluinen pannacotta
Katso myös Anna.fi/Ruoka: 5 x joulun jälkiruoka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Jogurttipannacotta ja marinoidut appelsiinit