Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Jogurttipannacotta ja marinoidut appelsiinit

Raikkaan jogurttipannacotan ihanan mausteinen lisuke valmistuu nopeasti appelsiineista. Pannacottan voi valmistaa jääkaappiin hyytymään jo edellisenä päivänä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Jogurttipannacotta

  • 6 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 6 rkl tomusokeria
  • 5 liivatelehteä

marinoidut appelsiinit:

  • 4 appelsiinia
  • ¾ dl vaaleaa siirappia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ½ tl jauhettua kanelia

Valmistusohje

Jogurttipannacotta valmistuu 20 minuutissa, mutta sen täytyy saada hyytyä 3-4 tuntia ennen tarjoilua.

  1. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sekoita jogurtti ja sokerit keskenään.
  2. Kuumenna tilkka vettä ja liuota siihen liivatelehdet. Valuta liivateseos ohuena nauhana jogurttiseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen.
  3. Kaada massa annoslaseihin tai -maljoihin. Peitä kelmulla ja anna jähmettyä kylmässä 3-4 tuntia, kunnes jogurttipannacotta on hyytynyt.
  4. Valmista marinoidut appelsiinit vähän ennen tarjoilua. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi.
  5. Sekoita siirappi, sitruunamehu ja kaneli keskenään. Lisää joukkoon appelsiinilohkot ja sekoita varovasti. Anna maustua jääkaapissa hetken aikaa ennen tarjoilua.

Katso myös: Jouluinen pannacotta

Katso myös Anna.fi/Ruoka: 5 x joulun jälkiruoka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Jogurttipannacotta ja marinoidut appelsiinit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.