Jouluhalko

Jouluhalko 

60
min
10 annosta
30-60 min

Ainekset

1 dl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
4 kananmunaa
1.5 dl sokeria

Tortun rullaamiseen:

0.5 dl kaakaojauhetta
0.5 dl tomusokeria

täyte:

300 g luumumarmeladia
(2 rkl punssia, rommia tai konjakkia)
2 rkl sokeria
1.5 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria

pinnalle:

200 g taloussuklaata
200 g appelsiininmakuista tuorejuustoa
100 g huoneenlämpöistä voita
1 dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. (Voitele paperi kevyesti juoksevalla rasvalla.) Sekoita perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe.

2. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri. Lisää jauhoseos siivilän läpi seuloen munavaahtoon ja sekoita varovasti. Kaada pellille ja kypsennä torttupohjaa 225-asteisessa uunissa noin seitsemän minuuttia.

3. Vuoraa toinen pelti leivinpaperilla ja seulo paperille tomusokeria ja kaakaojauhetta. Kumoa kypsä torttu pellille ja anna jäähtyä.

4. Mausta luumumarmeladi punssilla ja sokerilla. Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla. Lisää se luumusoseeseen, sekoita ja levitä täyte torttulevylle. Kierrä kääröksi.

5. Sulata suklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä. Vaahdota huoneenlämpöinen tuorejuusto ja voi sekä tomusokeri, kaakao ja vaniljasokeri. Lisää suklaa ja sekoita. Kuorruta kääretorttu suklaaseoksella. Tee pintaan puunkuorta muistuttavaa kuviota. Säilytä jouluhalko viileässä.

Tunnisteet

Avainsanat:
Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
12.12.2011
Kotiliesi