Jouluinen juuresvuoka
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
- 1 kg juuressosetta
- 200 g tuorejuustoa (Viola tai Cantadou) (omena-piparjuuri tai valkosipuli) tai
- 200 g pehmeää vuohenjuustoa
- 1 dl kermaa
- 1 dl (vaaleaa) siirappia
- valkopippuria
- 1 tl suolaa
- 2 munaa
- ripaus muskottipähkinää
Valmistusohje
1. Voit keittää soseen itse tai käyttää esimerkiksi valmista bataattija juuressoseen yhdistelmää tai keittää lempijuurestesi sekoitusta itse. Valitse siihen mieleisesi juurekset kuten bataatti, porkkana, selleri, palsternakka, juuripersilja, maa-artisokka, lanttu, kaskinauris.
2. Soseuta ja sekoita joukkoon muut ainekset.
3. Kaada seos voideltuun vuokaan tai annosvuokiin ja kypsennä 150-asteisessa uunissa noin tunti.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Jouluinen juuresvuoka