Reseptit

Jouluinen juuresvuoka

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

  • 1 kg juuressosetta
  • 200 g tuorejuustoa (Viola tai Cantadou) (omena-piparjuuri tai valkosipuli) tai
  • 200 g pehmeää vuohenjuustoa
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl (vaaleaa) siirappia
  • valkopippuria
  • 1 tl suolaa
  • 2 munaa
  • ripaus muskottipähkinää

Valmistusohje

Jouluinen juuresvuoka

1. Voit keittää soseen itse tai käyttää esimerkiksi valmista bataattija juuressoseen yhdistelmää tai keittää lempijuurestesi sekoitusta itse. Valitse siihen mieleisesi juurekset kuten bataatti, porkkana, selleri, palsternakka, juuripersilja, maa-artisokka, lanttu, kaskinauris.

2. Soseuta ja sekoita joukkoon muut ainekset.

3. Kaada seos voideltuun vuokaan tai annosvuokiin ja kypsennä 150-asteisessa uunissa noin tunti.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Jouluinen juuresvuoka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.