Reseptit

Jouluinen vehnäskakku

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

  • 1 kananmuna
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 2.5 dl vettä tai maustamatonta kivennäisvettä
  • 25 g hiivaa
  • ripaus sahramia
  • 6.5 dl vehnäjauhoja
  • 150 g voisulaa
  • 2 dl rusinoita ja kuivattuja aprikooseja

Pinnalle

  • 50 g voita
  • 0.5 dl sokeria
  • 0.5 dl mantelirouhetta tai -lastuja
  • 0.5 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

Jouluinen vehnäskakku

Jouluinen vehnäskakku on pehmeä leivonnainen, jonka mantelikuorrutus viimeistelee juhlavaksi.

1. Sekoita kananmuna, sokeri ja suola. Lisää kädenläpöiseksi kuumennettu neste ja sahrami. Murenna joukkoon hiiva ja lisää muut ainekset. Sekoita reilusti puuhaarukalla ja anna levähtää noin 20 minuuttia.

2. Sekoita taikinaa puuhaarukalla voimakkaasti muutaman minuutin ajan ja kaada voideltuun, noin 3 litran vetoiseen vuokaan. (Taikina kohoaa ainakin kaksinkertaiseksi.)

3. Valmista kuorrutus, sulata voi ja lisää muut ainekset. Sekoita tasaiseksi ja levitä vehnäskakun pinnalle. Anna kakun kohota noin puoli tuntia ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Vähennä lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista 30-45 minuuttia, kunnes taikina ei tartu, kun kokeilet kakun kypsyyttä.

Vehnäskakun ohjeen lähetti Ulla-Maija Upola Laukkoskelta

Kokeile myös muita joululeivonnaisia:
Joulukranssi
Sahramipullat
Englantilainen joulukakku
Ruoka.fi: Satumainen manteliboston


Kommentoi

Kommentoi juttua: Jouluinen vehnäskakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.