Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Joulukakku

Joulukakku kätkee sisäänsä hurmaavan makujen sinfonian. Kuivatut rusinat sekä ananaksen- ja papaijanpalat tuovat kokonaisuuteen hienostunutta hedelmäisyyttä. Reilu loraus madeiraa erottaa kakun muista kahvipöydän tarjottavista.

Ainekset

Joulukakku:

  • 75 g kuivattuja ananaspaloja
  • 75 g kuivattuja papaijapaloja
  • 100 g rusinoita
  • 1 dl madeiraa
  • 2 ½ dl sokeria (250 g)
  • 250 g voita tai margariinia
  • 5 kananmunaa
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja (noin 200 g)
  • 2 tl leivinjauhetta

Valmistusohje

Joulukakku leivotaan helposti näin:

  1. Paloittele ananas- ja papaijapalat pieniksi kuutioiksi ja laita kulhoon rusinoiden kanssa. Kaada hedelmien päälle tilkka madeiraa (tai rommia) tai sen asemesta vaikka hyvää kahvia, teetä tai mehua. Anna hedelmien pehmentyä 1-3 tuntia.
  2. Vatkaa pehmeä voi tai margariini ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan välillä voimakkaasti vatkaten. Lisää pehmenneet hedelmät liemineen. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää jauhot taikinaan.
  3. Voitele yksi iso (esim. kuusivuoka) tai kaksi pienempää kakkuvuokaa. Korppujauhota se ja kaada taikina vuokaan. Kypsennä kakku 160-175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 60 minuuttia.
  4. Kumoa kypsä kakku ritilälle, anna jäähtyä ja kiedo folioon. Kakku maustuu ja maku paranee jo kolmen päivän kuluttua, säilyy viileässä paikassa folioon kiedottuna kuukaudenkin. Voi pakastaa.
  • Halutessasi voit koristaa kakun ennen tarjoamista muutamalla kirsikalla, vihreällä kuulalla tai pelkällä sokerivesikuorrutuksella.

Lue myös: Jouluiset hedelmäkakut hurmaavat kahvipöydässä – katso maukkaat ohjeet!

Lue myös Anna.fi/ruoka: Punssi-hedelmäkakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Joulukakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.