Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Joulusinappi

Joulusinappi maustaa kinkun ja sopii myös ruokalahjaksi kauniiseen purkkiin pakattuna.

Ainekset

Joulusinappi:

  • 2 dl sinappijauhetta
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl kermaa
  • noin ½ dl öljyä
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 2 munaa
  • 5 rkl maustekurkkujen lientä
  • 3 rkl etikkaa
  • 5 rkl konjakkia
  • ¼ tl suolaa
  • 2 tl kuivattua rakuunaa
  • (1 ½ dl omenasosetta)

Valmistusohje

Joulusinappi maustaa kinkun. Tällä ohjeella valmistat noin 7 dl joulusinappia.

1. Sekoita kerma, perunajauhot, munat ja öljy sekä kurkkuliemi keskenään. Mittaa sinappijauhe ja sokeri kattilaan. Lisää joukkoon kermaseos ja sekoita. Kuumenna hiljalleen, kunnes seos sakenee. Kiehauta, mutta älä keitä.

2. Lisää joukkoon etikka, konjakki, suola ja rakuuna. Jos haluat, voit maustaa sinapin omenasoseella.

3. Kaada sinappi pieniin tölkkeihin ja sulje kansilla. Säilytä joulusinappi kylmässä.

Vinkki: Ripaus yrttiä tai tilkka chilikastiketta antaa sinapille uutta makua.

Katso myös: Itse tehty sinappi maistuu jouluna – joulusinappi 6 tavalla

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Tee itse lempeä ja hedelmäinen joulusinappi

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Joulusinappi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.