Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Juhannuspitkot

Juhannuspitkot eli pienet pullapitkot täytetään mantelimassalla ja voilla. Mehevät pullat maistuvat juhlien kahvipöydässä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
28  annosta

Ainekset

Juhannuspitkot

  • 150 g voita tai margariinia
  • 5 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 4 rkl haaleaa vettä
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • noin 15 dl vehnäjauhoja

täytteeksi:

  • 50 g voita tai margariinia
  • 100 g mantelimassaa

voiteluun:

  • 1 muna
  • raesokeria

Valmistusohje

Juhannuspitkot leivotaan helposti näin:

Juhannuspitkot

1. Sulata kattilassa rasva ja kaada sekaan maito. Nosta jäähtymään.

2. Liuota hiiva kulhossa tai yleiskoneessa haaleaan veteen.

3. Lisää sokeri ja mausteet ja seisota seosta hetki. Lisää haalea rasva-maitoseos ja kananmuna.

4. Lisää vehnäjauhot ja alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

5. Kauli taikinasta jauhotetulla leivinpöydällä suorakaiteen muotoinen levy, jonka koko on noin 30 x 70 senttiä. Levitä levylle pehmeä rasva ja raasta mantelimassa tasaisesti pinnalle.

6. Taita levy kaksin kerroin ja leikkaa siitä suikaleita, joiden leveys on noin 2,5 cm. Leikkaa jokainen suikale vielä kolmeen osaan niin, että nauhat jäävät yläosasta kiinni toisiinsa. Palmikoi leteiksi ja käännä päät hieman letin alle. Nosta leivinpaperoidulle uunipellille kohoamaan hetkeksi.

7. Voitele juhannuspitkot munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista pullia 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.

Vinkit: Mantelimassa on helpompi raastaa, jos laitat sen ensin puoleksi tunniksi pakastimeen. Voit tehdä pullataikinan vegaanisena.

Lue myös Anna.fi: Näin leivot suussa sulavan mustikkapullan


Kommentoi

Kommentoi juttua: Juhannuspitkot

Sinun täytyy kommentoidaksesi.