Juhlafilee
Juhlafilee valmistetaan kamarapäällysteisestä porsaan ulkofileestä. Siitä syntyy mainio pienen seurueen jouluruoka esimerkiksi kinkun tilalle.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Porsaan ulkofilee uunissa
- 2 kg kamarapäällysteistä porsaan ulkofileetä (juhlafilee)
- 2 tl suolaa
- 0.5 tl valkopippuria
- 1 tl inkivääriä
Porsaan ulkofileen kuorrutus
- 0.5 dl makeaa joulusinappia
- kokonaisia mausteneilikoita
Valmistusohje
Porsaan ulkofilee uunissa eli juhlafilee valmistuu näin.
1. Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen paistamista, huuhdo ja kuivaa pinta. Sekoita mausteet ja hiero ne lihaan. Tee keskelle reikä ja aseta siihen paistomittari. Kypsennä porsaanulkofilee uunissa 125-asteesessa. Juhlafilee paistuu uunissa noin 4 tuntia, kunnes sisälämpötila on 75 astetta.
2. Poista rasvakerros ja sivele pinta sinapilla. Asettele neilikoita lihan pintaan ja kuorruta 200 asteessa noin 10 minuuttia. Tarjoa juhlafilee uunijuuresten tai laatikoiden kanssa.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Mehukas possu x 7: täytetty porsaanfilee, korealainen possu ja viisi muuta herkkua
Kommentoi
Kommentoi juttua: Juhlafilee