Reseptit

Juureslimppu

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
2  annosta

Ainekset

  • 3 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • 300 g grahamhapanjuurta
  • 500 g porkkanasosetta
  • 1 dl tummaa muscovadosokeria
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl anista tai fenkolia
  • 100 g saksanpähkinöitä
  • noin 1,5 l vehnäjauhoja
  • 5 dl grahamjauhoja

pinnalle:

  • saksanpähkinöitä

Valmistusohje

Juureslimppu
1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää muut ainekset ja alusta pehmeä taikina. Anna kohota puolisen tuntia.

2. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä ja leivo pyöreiksi tai pitkulaisiksi leiviksi. Kohota leipiä noin 20 minuuttia.

3. Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Juureslimppu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.