Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Juurespatee

Kotimaisista juureksista valmistuu värikäs juurespatee syksyn juhliin. Sen voi tarjoilla kylmänä alkupalana saaristolaisleivän kanssa tai lämpimänä pääruokana.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Juurespatee, porkkanatäyte:

  • 500 g porkkanoita
  • 200 g palsternakkaa
  • vettä
  • suolaa
  • ½ dl korppujauhoja
  • ¼ dl perunajauhoja
  • 3 kananmunaa
  • ½ prk (100 g) ranskankermaa
  • ½ ruukkua tuoretta rakuunaa
  • ½-1 tl suolaa

Juurespatee, punajuuritäyte:

  • 750 g punajuuria
  • vettä
  • ½ dl korppujauhoja
  • ¼ dl perunajuhoja
  • 3 kpl kananmunaa
  • ½ prk/100 g ranskankermaa
  • ½ ruukkua tuoretta basilikaa
  • rouhittua mustapippuria
  • ½-1 tl suolaa

Valmistusohje

Juurespatee valmistetaan näin:

Tällä reseptillä teet noin 10-12 annosta pateeta. Juurepatee valmistuu 2,5 tunnissa.

  1. Keitä punajuuret kypsiksi ja kuori ne. Kuori ja paloittele porkkanat ja palsternakka. Keitä suolallamaustetussa vedessä kypsäksi.
  2. Soseuta porkkanat käsin tai koneella. Lisää soseeseen korppu- ja perunajauhot, kananmunat, ranskankerma sekä mausteet. Sekoita hyvin ja tarkista suolan määrä maistamalla. Soseuta punajuuret mausteiden, ranskankerman, munien ja korppu- sekä perunajauhojen kanssa.
  3. Voitele hyvin suorakaiteen muotoinen patee- tai leipävuoka. Kaada vuoan pohjalle punajuuritäytettä. Tasoita pinta ja lusikoi päälle porkkanantäyte. Tasoita pinta.
  4. Paista uunin alaosassa 175 asteessa vesihauteessa 1-1 ½ tuntia. Vesihaude saadaan, kun vuokanostetaan kypsymään astiaan, jossa on vettä. Vettä tulisi olla noin kolmasosa vuoan korkeudesta.
  5. Ota juurespatee uunista, anna jäähtyä hieman, kumoa ja tarjoa joko lämpimänä tai kylmänä.

Katso myös: Punajuuripatee

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Juurespähkinäterriini ja yrttikastike


Kommentoi

Kommentoi juttua: Juurespatee

Sinun täytyy kommentoidaksesi.