Juustokakkuneliöt
Ihanat juustokakkuneliöt maistuvat suklaalta ja raikkailta hedelmiltä. Suklaisten juustokakkuneliöit leivotaan muropohjaan. Pohjan päälle tulee suussa sulavan kuohkea tuorejuustotäyte.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
Ainekset
Muropohja:
- 100 g voita
- ¾ dl sokeria
- 1 muna
- 2.5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Juustotäyte:
- 600 g Philadelphia-tuorejuustoa
- 2 pkt Rainbow-vaniljarahkaa
- 3 munaa
- 1 dl sokeria
- ½ sitruunan mehu
- 1 pkt ananaskirsikoita, pieneksi silputtuna
- 2 dl suklaahippuja
Koristelu:
- ripaus kaakaojauhetta
Valmistusohje
Valmista ensin muropohja. Vaahdota voi ja sokeri, lisää muna hyvin vatkaten. Lisää jauhoseos ja kaada 24cm läpimittaisen irtopohjavuoan pohjalle, jonka pohjalla leivinpaperi ja reunat voideltu.
Sekoita täyteainekset keskenään sähkövatkaimella. Ananaskirsikat kannattaa silputa ihan pieneksi silpuksi, ennen kuin ne lisätään täytteeseen. Jos sinulla ei ole suklaahippuja, silppua taikinaan pieniä suklaapaloja.
Paista uunissa 175 asteessa noin 50 minuuttia tai kunnes pinta on kullankeltainen ja se on tiiviin tuntuinen.
Ota uunista ja anna jäähtyä. Laita jääkaappiin ja kun kakku on tarpeeksi jäähtynyt, irrota vuoasta ja leikkaa pieniksi neliöiksi.
Koristele neliöt ennen tarjoilua kaakaojauheella ja suklaalastuilla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Juustokakkuneliöt