Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Juustokakkuneliöt

Ihanat juustokakkuneliöt maistuvat suklaalta ja raikkailta hedelmiltä. Suklaisten juustokakkuneliöit leivotaan muropohjaan. Pohjan päälle tulee suussa sulavan kuohkea tuorejuustotäyte.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Muropohja:

  • 100 g voita
  • ¾ dl sokeria
  • 1 muna
  • 2.5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Juustotäyte:

  • 600 g Philadelphia-tuorejuustoa
  • 2 pkt Rainbow-vaniljarahkaa
  • 3 munaa
  • 1 dl sokeria
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 pkt ananaskirsikoita, pieneksi silputtuna
  • 2 dl suklaahippuja

Koristelu:

  • ripaus kaakaojauhetta

Valmistusohje

Valmista ensin muropohja. Vaahdota voi ja sokeri, lisää muna hyvin vatkaten. Lisää jauhoseos ja kaada 24cm läpimittaisen irtopohjavuoan pohjalle, jonka pohjalla leivinpaperi ja reunat voideltu.

Sekoita täyteainekset keskenään sähkövatkaimella. Ananaskirsikat kannattaa silputa ihan pieneksi silpuksi, ennen kuin ne lisätään täytteeseen. Jos sinulla ei ole suklaahippuja, silppua taikinaan pieniä suklaapaloja.

Paista uunissa 175 asteessa noin 50 minuuttia tai kunnes pinta on kullankeltainen ja se on tiiviin tuntuinen.

Ota uunista ja anna jäähtyä. Laita jääkaappiin ja kun kakku on tarpeeksi jäähtynyt, irrota vuoasta ja leikkaa pieniksi neliöiksi.

Koristele neliöt ennen tarjoilua kaakaojauheella ja suklaalastuilla.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Juustokakkuneliöt

Sinun täytyy kommentoidaksesi.