Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Juustolautanen

Juustolautanen on helppo herkkutarjottava illanviettoon mökillä. Kokoa tarjolle paria juustoa, kuten manchegoa ja gruyerea. Tarjoa lisänä päärynöitä ja kirsikkahilloa sekä salamia ja pähkinöitä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Juustolautanen

  • 200 g pitkään kellaroitua Manchego-juustoa
  • 200 g Juustoportin Vuohen gruyere-juustoa
  • 200 g sinihomejuustoa tai brietä

Valmistusohje

Juustolautanen tehdään helposti näin:

1. Ota juustot huoneenlämpöön tunti pari ennen tarjoilua, jotta niiden aromit ovat parhaimmillaan.

2. Kolme erilaista juustoa riittää hyvin. Valitse lautaselle palat kovaa juustoa, sinihomejuustoa ja brietä.

3. Tarjoa juustolautanen erilaisten keksien, esimerkiksi ihanien oliivikeksien tai rapsakoiden rosmariinikeksien ja hedelmien kanssa.

Vinkki! Jos tarjoat juustolautasen illanistujaisissa, varaa juustoa 150–200 grammaa henkilöä kohden. Jos lautanen on osa ateriaa, noin 50 grammaa juustoa riittää. Kata lisäksi leipää tai suolakeksejä.

Juomavinkki! Hyvä nyrkkisääntö on valita juustoruokien juomaksi alueelle tyypillistä juomaa. Kylmä, puolikuiva tai jopa aavistuksen makea valkoviini sopii useimmille juustoille ja niiden lisukkeille. Kokeile myös oluita juustoruokien kanssa. Oluen hapokkuus tasapainottaa kivasti suolaisuutta.

Lue myös: Näin syntyy näyttävä juustotorni

Lue myös Anna.fi: Näin rakennat täydellisen juustotarjottimen: viisi eri juustoa ja ihania makupareja

 

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Juustolautanen

Sinun täytyy kommentoidaksesi.