Juustolautanen
Juustolautanen on helppo herkkutarjottava illanviettoon mökillä. Kokoa tarjolle paria juustoa, kuten manchegoa ja gruyerea. Tarjoa lisänä päärynöitä ja kirsikkahilloa sekä salamia ja pähkinöitä.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Juustolautanen
- 200 g pitkään kellaroitua Manchego-juustoa
- 200 g Juustoportin Vuohen gruyere-juustoa
- 200 g sinihomejuustoa tai brietä
Valmistusohje
Juustolautanen tehdään helposti näin:
1. Ota juustot huoneenlämpöön tunti pari ennen tarjoilua, jotta niiden aromit ovat parhaimmillaan.
2. Kolme erilaista juustoa riittää hyvin. Valitse lautaselle palat kovaa juustoa, sinihomejuustoa ja brietä.
3. Tarjoa juustolautanen erilaisten keksien, esimerkiksi ihanien oliivikeksien tai rapsakoiden rosmariinikeksien ja hedelmien kanssa.
Vinkki! Jos tarjoat juustolautasen illanistujaisissa, varaa juustoa 150–200 grammaa henkilöä kohden. Jos lautanen on osa ateriaa, noin 50 grammaa juustoa riittää. Kata lisäksi leipää tai suolakeksejä.
Juomavinkki! Hyvä nyrkkisääntö on valita juustoruokien juomaksi alueelle tyypillistä juomaa. Kylmä, puolikuiva tai jopa aavistuksen makea valkoviini sopii useimmille juustoille ja niiden lisukkeille. Kokeile myös oluita juustoruokien kanssa. Oluen hapokkuus tasapainottaa kivasti suolaisuutta.
Lue myös: Näin syntyy näyttävä juustotorni
Lue myös Anna.fi: Näin rakennat täydellisen juustotarjottimen: viisi eri juustoa ja ihania makupareja
Kommentoi
Kommentoi juttua: Juustolautanen