Juustosarvet
Itse tehdyt juustosarvet maistuvat iltapalalla tai aamiaispöydässä. Unikonsiemenet viimeistelevät herkun.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 18 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Juustosarvet:
- 1.5 dl vettä tai maitoa
- 0.5 dl tattarihiutaleita
- 4.5 dl Raision gluteenitonta tai vähäproteiinista leipäjauhoseosta
- 0.5 dl juustoraastetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 100 g margariinia
Juustosarvien täyte:
- noin 1 dl juustoraastetta
pinnalle:
- munaa, unikon siemeniä
Valmistusohje
- Sekoita tattarihiutaleet veteen tai maitoon ja anna turvota noin 5 minuuttia. Lisää jauhoseos, juustoraaste ja leivinjauhe. Nypi joukkoon margariinia.
- Anna taikinan levätä jääkaapissa noin 15 minuuttia.
- Jaa taikina kolmeen osaan. Taputtele ne ohuiksi pyöreiksi levyksi ja jaa taikinapyörällä kuuteen osaan.
- Ripottele juustoraastetta levyille ja kääri kolmiot rullalle ja käännä sarviksi. Voitele sarvet munalla ja ripottele pinnalle unikon siemeniä. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Katso myös: Uunituoreet voisarvet maistuvat aamiaisella ja brunssilla – katso 5 maukasta ohjetta!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Juustosarvet