Jyväisä salaattiateria
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
- 2 dl spelttijyviä
- 1 punasipuli
- 2 murskattua valkosipulinkynttä
- 1 rkl öljyä kuullottamiseen
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 rkl sitruunaöljyä
- 1 rkl chili- tai pähkinäöljyä
- kourallinen silputtua minttua tai basilikaa
- 200 g vihreitä papuja
- nippu vihreää parsaa
- sydänsalaatin lehtiä
- saksanpähkinöitä
- merisuolaa ja mustapippuria myllystä
Valmistusohje
Jyväisä salaattiateria saa ruokaisuutta ja ravintoarvoa täysjyväspeltistä. Liottamalla pehmitettyjä jyviä ei tarvitse edes keittää.
1. Huuhdo jyviä kylmällä vedellä. Liota jyviä yön yli kylmässä vedessä.
2. Siivilöi jyvät liotusvedestä. Silppua sipuli ja kuullota öljyssä. Sekoita jyvien joukkoon.
3. Sekoita murskatut valkosipulinkynnet, sitruunamehu, öljyt ja silputtu minttu tai basilika keskenään.
4. Keitä papuja ja parsaa muutama minuutti. Nosta ne keitinvedestä kylmään veteen jäähtymään. Paloittele kasvikset ja sekoita jyvien joukkoon.
5. Revi salaatinlehdet salaattikulhon pohjalle. Lusikoi päälle spelttisalaatti. Rouhi päälle suolaa ja pippuria.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Jyväisä salaattiateria