Kaalilaatikko

Kaalilaatikko 

60+
min
8 annosta
yli 60 min

Ainekset

2 kg keräkaalia
tilkka vettä
50 g voita
(kasvis- tai lihaliemikuutio)
2 dl riisiä (ohraa tai viljariisiä)
1.5 l vettä
kasvis- tai lihaliemikuutio
500 g (karitsan)jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl jauhettua valkopippuria
jauhettua maustepippuria
voinokareita pinnalle

Valmistusohje

Kaalilaatikko on vaivaton kotiruoka, jonka perusreseptiä on helppo muunnella. Naudan jauhelihan voi vaihtaa vaikka karitsaan ja riisin voi korvata ohralla. Kaalilaatikon joukkoon voi lisätä myös vaikkapa porkkanaa, herkkusieniä, paprikaa ja tomaattia.

1. Halkaise kaalinkerät. Poista kova kantaruoti ja leikkaa kerät ohueksi silpuksi. Kuumenna suuren kattilan pohjalla tilkka vettä ja voita. Jos haluat, voit liuottaa joukkoon liemikuution. Hauduta kaalia välillä käännellen, kunnes se on pehmeää.

2. Kiehauta vesi ja sulata joukkoon liemikuutio. Lisää riisi- tai viljatuote ja keitä kypsäksi noin 20 minuuttia. Kaada siivilään ja sekoita kaalin joukkoon.

3. Paahda jauheliha pannussa. Mausta ja sekoita kaalin joukkoon. Lisää tarvittaessa suolaa.

4. Voitele pari uunivuokaa ja kaada seos vuokiin. Lisää kaalilaatikon pinnalle muutama voinokare ja kypsennä 175 asteessa noin 45 minuuttia. Tarjoa kaalilaatikko puolukkasurvoksen kanssa.

Tunnisteet

Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
19.09.2013
Kotiliesi