Reseptit

Kahden suklaan keksit

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
15  annosta

Ainekset

  • 100 g voita tai margariinia
  • 100 g tummaa suklaata
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0.5 tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 1.5 dl sokeria
  • 1.5 dl fariinisokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 100 g valkosuklaata

Valmistusohje

Kahden suklaan keksit

Kahden suklaan keksit ovat ihanan rapeita ja makeita herkkupaloja. Keksien taikinaan sulatetaan tummaa suklaata ja mukaan rouhitaan valkosuklaasattumia.

1. Sulata kattilassa rasva ja paloiteltu tumma suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Anna jäähtyä.

2. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja suola. Vatkaa munat ja sokerit keskenään kuohkeaksi vaahdoksi. Rouhi valkosuklaa karkeaksi rouheeksi.

3. Lisää hieman jäähtynyt suklaarasvaseos munavaahtoon. Siivilöi joukkoon jauhoseos sekä rouhittu valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

4. Kauli kevyesti jauhotetulla leivinpöydällä taikinasta noin 21 x 35 cm:n levy. Leikkaa keksit taikinapyörällä noin 7 sentin kokoisiksi neliöiksi. Nostele leivinpaperoidulle pellille ja jätä keksien väleihin hieman leviämisvaraa.

5. Paista kahden suklaan keksejä 200-asteisen uunin keskiosassa noin 12 minuuttia.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kahden suklaan keksit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.