Reseptit

Kakkukepposet

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 2 kpl munaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 100 g valkosuklaata tai lakritsapaloja

Valmistusohje

Kakkukepposet

 

  1. Voitele annosvuoat voilla ja leivitä vehnäjauholla. Kytke uuni 175-asteiseksi.
  2. Sulata voi.
  3. Vaahdota munat ja sokeri, lisää voisula ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.
  4. Pilko suklaa tai lakritsa ja sekoita taikinaan. Jaa taikina kuppeihin ja paista noin 40 minuuttia eli kunnes kupposet ovat kohonneet ja saaneet tasaisen värin.
  5. Tarjoa kakut joko suoraan vuoasta tai lautaselle kumottuina kuuman vaniljamaidon tai kylmän vaniljakastikkeen kanssa. Lakritsikeikauksen kanssa sopii myös lakritsakastike. (Pirkan valmiskastike).
  6. Keikauskakut voi koristaa sokerivesikuorrutuksella, raesokerilla tai kookoshiutaleilla.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kakkukepposet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.