Kakkutikkarit
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 30 annosta
- Kasvis
Ainekset
Taikina
- 175 g voita tai margariinia
- 1 dl sokeria
- 2 rkl siirappia
- 2 kananmunaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl jauhettua kanelia, neilikkaa ja inkivääriä
- 0.5 dl ranskankermaa
- 200 g tuorejuustoa
Kuorrutukseen ja koristeluun
- 1 pkt (250 g) valkoista sokerimassaa
Lisäksi
- tomusokeria
- valmista valkoista sokerikuorrutetta
- tikkaritikkuja
Valmistusohje
Kakkutikkarit ovat sopivan pieniä ja hauskoja tarjottavia. Lasten synttäreillä niistä tulee juhlapöydän hitti.
1. Vatkaa pehmeä rasva, sokeri ja siirappi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan ranskankerman kanssa. Sekoita tasaiseksi.
2. Levitä taikina noin 1,5 litran vetoiseen, leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan paksuksi levyksi. Uunivuoan muodolla ei ole väliä, koska kakkupohja murustetaan. Paista 175-asteisen uunin keskitasossa noin 30 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä.
3. Murenna kakkupohja käsin kulhoon. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi. Pyörittele taikina pitkäksi, halkaisijaltaan noin kolmen sentin pötköksi. Leikkaa tasakokoisiksi, noin kolmen sentin annospaloiksi. Siirrä kakkupalat vadille ja nosta jääkaappiin vähintään tunniksi.
4. Pehmennä sokerimassa käsien välissä. Kauli tomusokerin avulla ohueksi levyksi. Suikaloi osa levyistä ja päällystä kakkupalat sokerimassalevyllä. Painele lopusta sokerimassasta pienellä koristelumuotilla pintaan koristeita. Kiinnitä sokerikuorrutteella. Paina jokaiseen kakkupalaan tikkaritikku.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kakkutikkarit