Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kala-parsakaaligratiini

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 500 g fileoitua kalaa
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 1 tl suolaa
  • 0.3 tl valkopippuria
  • tilliä
  • 300 g parsakaalia

kastike:

  • 2 rkl voita
  • tai margariinia
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • tai ruokakermaa
  • 1 kpl kananmunaa
  • 2 dl juustoraastetta

Valmistusohje

 

 

  1. Pane kalafileet uunivuokaan ja purista kaloille sitruunan mehu. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
  2. Keitä tai höyrytä parsakaali kypsäksi. Pilko kypsän parsakaalin varsi pieniksi paloiksi ja irrottele kukinnot.
  3. Valmista gratiinikastike. Sulata rasva kattilassa, kiehauta siinä jauhot ja lisää maito kahdessa osassa koko ajan hyvin sekoittaen. Keitä kastiketta hiljalleen 5 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja lisää sekään puolet juustoraasteesta sekä kananmuna.
  4. Levitä kalafileille tilliä ja parsakaalit. Kaada päälle gratiinikastike ja ripottele pinnalle loput juustosta. Kuorruta uunissa 250 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen. Tarjoile perunoiden tai riisin kanssa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kala-parsakaaligratiini

Sinun täytyy kommentoidaksesi.