Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kala-tempura

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 400 g ahven- tai kuhafileetä
  • suolaa
  • valkopippuria

Taikina:

  • 2 munankeltuaista
  • 1 dl kivennäisvettä tai vaaleaa olutta
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 tl soijakastiketta
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl seesaminsiemeniä
  • 2 vaahdotettua munanvalkuaista

kypsentämiseen:

  • 1 l öljyä

Valmistusohje

 

1. Valmista ensin taikina. Sekoita keltuaiset ja neste. Lisää muut ainekset ja lopuksi vaahdotetut valkuaiset.

2. Mausta kalafileet suolalla ja pippurilla, leikkaa paloiksi ja upota kalapalat taikinaan.

3. Kuumenna öljy ja tiristä taikinoidut kalapalat kypsiksi. Nosta valmiit tempurat laakealle vadille talouspaperin päälle valumaan. Tarjoa soijakastikkeen, wasabin ja inkiväärilastujen kanssa.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kala-tempura

Sinun täytyy kommentoidaksesi.