Kala-tempura
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Maidoton
Ainekset
- 400 g ahven- tai kuhafileetä
- suolaa
- valkopippuria
Taikina:
- 2 munankeltuaista
- 1 dl kivennäisvettä tai vaaleaa olutta
- 1 tl sitruunamehua
- 1 tl soijakastiketta
- 2 dl vehnäjauhoja
- 0.5 dl seesaminsiemeniä
- 2 vaahdotettua munanvalkuaista
kypsentämiseen:
- 1 l öljyä
Valmistusohje
1. Valmista ensin taikina. Sekoita keltuaiset ja neste. Lisää muut ainekset ja lopuksi vaahdotetut valkuaiset.
2. Mausta kalafileet suolalla ja pippurilla, leikkaa paloiksi ja upota kalapalat taikinaan.
3. Kuumenna öljy ja tiristä taikinoidut kalapalat kypsiksi. Nosta valmiit tempurat laakealle vadille talouspaperin päälle valumaan. Tarjoa soijakastikkeen, wasabin ja inkiväärilastujen kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kala-tempura