Kalaisa voileipäkakku

Kalaisa voileipäkakku 

60+
min
1
yli 60 min
  • 1
  • 1

Ainekset

1 vuokaleipä tai
12 viipaletta paahtoleipää (4 viipaletta ruisvuokaleipää)

kostutus:

0.5 dl kalalientä tai
laimeaa sitruunamehua

lohitäyte:

150 g graavisuolattua lohta
3 rkl ruohosipulituorejuustoa
tilkka limettimehua
1 rkl silputtua ruohosipulia

munatäyte:

50 g voita
3 kovaksi keitettyä kananmunaa
3 rkl mätitahnaa

katkaraputäyte:

100 g katkarapuja
100 g graavisuolattua siikaa
1 rkl silputtua tilliä
2 rkl ranskankermaa

pinnalle:

200 g tuorejuustoa
0.5 dl majoneesia tai ranskankermaa
400 g katkarapuja tai
250 g graavisuolattua lohta
tilliä ja salaatinlehtiä

Reunoille:

keitettyä parsaa

Valmistusohje

1. Leikkaa vuokaleipä pitkittäin kolmeen osaan. Voileipäkakkua varten pitkittäin viipaloitua leipää voi myös tilata. Voit käyttää myös viipaloitua paahtoleipää. Leikkaa leipä kuorettomiksi, samankokoisiksi viipaleiksi. Kakkua on tukeva siirrellä, jos ladot alimman kerroksen ruisvuokaleivästä tai ruispaloista.

2. Kostuta leipäpalat varovasti. Jos leipä on hyvin pehmeää, riittävät täytteet kostukkeeksi.

3. Valmista tahnat monitoimikoneella pyöräyttäen. Hienonna munavoi kulhossa haarukalla.

4. Lado leivät kerroksittain leipävuokaan tai leivinpaperin päälle. Levitä tahnoja kerrosten väliin ja anna kakun tasaantua jääkaapissa foliolla peitetyssä vuoassa tai paperikääreessä ainakin tunnin ajan tai seuraavaan päivään.

5. Sekoita kuorrutus ja levitä se kakulle. Koristele kakku.

Tunnisteet

Avainsanat:
Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
28.05.2009
Kotiliesi
  • 1