Kalakauppiaan siikakeitto
Kalakauppiaan siikakeitto on ihanan kermainen kalakeitto. Ohje on peräisin pietarsaarelaiselta kalakauppias Lars Skogilta. "Siikakeitot on perinteinen tämän rannikkoalueen kalaruoka ja sitä voisin syödä vaikka pari kolme kertaa viikossa. Siiat voi myös fileoida ja poistaa ruodot, niin kalaa on keitosta helpompi syödä."
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Kalakauppiaan siikakeitto
- 2-3 kpl pikkusiikaa
- 1 l perunoita
- (2 kpl porkkanoita)
- 1 kpl iso sipuli
- 1 l vettä
- 6 kpl maustepippuri
- suolaa
- 1 nokare voita
- 2 dl kermamaitoa
Valmistusohje
Kalakauppiaan siikakeitto valmistuu näin:
- Keitä lohkottuja tai viipaloituja perunoita vedessä noin 10 minuuttia. Lisää paloiteltu tai renkaiksi leikattu sipuli ja porkkana, suolaa, kokonaisia maustepippureita ja puhdistetut, ruotoineen paloitellut siiat.
- Anna kypsyä kannen alla niin miedolla lämmöllä, että kalapalat kypsyvät poreilevan kuumassa, mutta ei kiehuvassa vedessä.
- Ennen tarjoamista voit keittoon lisätä nokareen voita ja tilkan kermamaitoa tai runsaasti hienonnettua tilliä tai ruohosipulia tai ruisleivän paloja. Tarjoa kalakauppiaan siikakeitto hyvän limpun kanssa.
Katso myös: Kalakauppiaan vinkit – näin tunnistat tuoreen kalan
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Fiini ahvenkeitto on kesän suosikkiruoka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kalakauppiaan siikakeitto