Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kalaseljanka

Kalaseljanka on maukas, venäläisen keittiön klassikko. Seljanka, maistuu täyteläinen smetananokareen kera. Kuuman keiton seuraksi sopii pehmeä perunarieska.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
5  annosta

Ainekset

Kalaseljanka:

  • 2 sipulia
  • 3 porkkanaa
  • 100 g juuriselleriä
  • 3 rkl öljyä
  • 4–5 rkl tomaattipyreetä
  • 1 l kalalientä
  • 1 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 400 g kalaa paloina
  • ½ sitruunan mehu
  • 2 maustekurkkua
  • 2–3 tl pieniä kapriksia
  • 2 rkl tuoretta persiljasilppua

lautaselle:

  • muutama suuri kapris
  • sitruunaviipaleita
  • noin 5 rkl smetanaa

Valmistusohje

Kalaseljanka valmistuu näin helposti:

  1. Leikkaa porkkana ja selleri ohuiksi tikuiksi. Hienonna sipuli. Kuumenna öljy kattilan pohjalla ja kuullota siinä kasviksia, kunnes ne hieman pehmenevät.
  2. Lisää kasvisten sekaan tomaattipyree, sekoita tasaiseksi. Lisää kalaliemi, mausta ja anna kiehua noin kymmenen minuuttia.
  3. Kun kasvikset ovat lähes kypsiä lisää keittoon kalapalat. Keitä 5 minuuttia.
  4. Lisää lopuksi keittoon suikaloidut maustekurkut, sitruunamehu, kaprikset ja persiljasilppu. Sekoita ja kiehauta.
  5. Annostele kalaseljanka lautasille ja koristele sitruunaviipaleella, muutamalla kauniilla kapriksella ja nokareella smetanaa. Nauti lisänä lämpimiä perunarieskoja.

Lue myös: Kalakauppiaan vinkit: Näin tunnistat tuoreen kalan

Katso myös Anna.fi/Ruoka: 4 x kalaruoka – katso helpot ja herkulliset reseptit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kalaseljanka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.