Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kalkkunakiusaus

Kalkkunakiusaus syntyy peruna- ja kalkkunasuikaleista. Rakuuna, pippuriseos ja curry tuovat kermaiseen kiusaukseen makua ja potkua. Tämän kiusauksen ovat kehitelleet Haukiputaan Ammattioppilaitoksen ruokapalveluosaston henkilökunta.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Kalkkunakiusaus:

  • 1 kg suikaloitua perunaa
  • 400 g marinoitua kalkkunaa suikaleina
  • 1 kpl pieni sipuli
  • 1 rkl voita
  • 0.5 l vettä
  • 1 kpl kanaliemikuutio
  • 1-2 dl kermaa
  • 0.5 dl vehnäjauhoja
  • 1-2 tl rakuunaa
  • pippuriseosta
  • 0,5-1 tl currya

Valmistusohje

Kalkkunakiusaus valmistuu näin helposti:

Kalkkunakiusaus syntyy arkena nopeasti, kun käytät kiusaukseen pakastealtaan

  1. Kuori perunat kylmään veteen. Leikkaa tulitikkumaisiksi suikaleiksi voideltuun uunivuokaan.
  2. Kääntele marinoidut kalkkunasuikaleet pannulla ja lisää hienonnettu sipuli ja anna sipulien kypsyä läpikuultaviksi. Kaada suikaleet perunoiden joukkoon.
  3. Sulata voi pannussa, lisää vehnäjauhot ja sekoita joukkoon vettä ja kanaliemikuutio ja hetken kuluttua kermaa. Mausta kastike rakuunalla, pippuriseoksella ja currylla ja kaada perunasuikaleiden päälle.
  4. Kypsennä 175 asteessa 1-1,5 tuntia. Pienennä lämpöä loppuvaiheessa.

Kiusauksessa käytetty marinoitu kalkkunasuikale on Ylikiimingin Kalkkunajalosteelta, mutta voit käyttää kiusaukseen myös suikaloitua savukalkkunaa.

Katso myös: Maittavat kiusaukset ovat helppoa kotiruokaa – 5 reseptiä klassikoita ja uusia makuja

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Janssonin värikkäämpi kiusaus


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kalkkunakiusaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.