Kalkkunakiusaus
Kalkkunakiusaus syntyy peruna- ja kalkkunasuikaleista. Rakuuna, pippuriseos ja curry tuovat kermaiseen kiusaukseen makua ja potkua. Tämän kiusauksen ovat kehitelleet Haukiputaan Ammattioppilaitoksen ruokapalveluosaston henkilökunta.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Ainekset
Kalkkunakiusaus:
- 1 kg suikaloitua perunaa
- 400 g marinoitua kalkkunaa suikaleina
- 1 kpl pieni sipuli
- 1 rkl voita
- 0.5 l vettä
- 1 kpl kanaliemikuutio
- 1-2 dl kermaa
- 0.5 dl vehnäjauhoja
- 1-2 tl rakuunaa
- pippuriseosta
- 0,5-1 tl currya
Valmistusohje
Kalkkunakiusaus valmistuu näin helposti:
Kalkkunakiusaus syntyy arkena nopeasti, kun käytät kiusaukseen pakastealtaan
- Kuori perunat kylmään veteen. Leikkaa tulitikkumaisiksi suikaleiksi voideltuun uunivuokaan.
- Kääntele marinoidut kalkkunasuikaleet pannulla ja lisää hienonnettu sipuli ja anna sipulien kypsyä läpikuultaviksi. Kaada suikaleet perunoiden joukkoon.
- Sulata voi pannussa, lisää vehnäjauhot ja sekoita joukkoon vettä ja kanaliemikuutio ja hetken kuluttua kermaa. Mausta kastike rakuunalla, pippuriseoksella ja currylla ja kaada perunasuikaleiden päälle.
- Kypsennä 175 asteessa 1-1,5 tuntia. Pienennä lämpöä loppuvaiheessa.
Kiusauksessa käytetty marinoitu kalkkunasuikale on Ylikiimingin Kalkkunajalosteelta, mutta voit käyttää kiusaukseen myös suikaloitua savukalkkunaa.
Katso myös: Maittavat kiusaukset ovat helppoa kotiruokaa – 5 reseptiä klassikoita ja uusia makuja
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Janssonin värikkäämpi kiusaus
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kalkkunakiusaus