Reseptit

Kalkkunapaisti

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

  • noin 1 kg:n painoinen kalkkunan rintapala
  • paistamiseen voita
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • noin 4 salvian lehteä
  • 1 dl valkoviiniä tai sitruunan mehu

Valmistusohje

Kalkkunapaisti

1. Ruskista kalkkunan rinta voissa pannulla. Nosta lihapala uunivuokaan. Lisää pannulle hieman voita, sitruunan raastettu kuori, suola, pippuri ja salvia. Kuullota ainekset ja lisää viini tai sitruunan mehu. Kaada seos kalkkunan päälle vuokaan.

2. Kypsennä kalkkunaa 150-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia välillä liemellä valellen. Tarjoa sitruunalla ja sitruunaöljyllä maustettujen parsakaalien ja tomaattirucolasalaatin kanssa.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kalkkunapaisti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.